Skip to main content

Grunnleggende radiografi


OsloMetX

Grunnleggende radiografi

Nyutdannede radiografer forventes å utføre konvensjonelle skjelett- og- thoraxundersøkelser selvstendig og i samsvar med faglige kriterier. Dette omfatter også ivaretakelse av pasientens behov for kommunikasjon og omsorg, forholde seg til pasients sykdom eller skade, samt å kunne fremstille og beskrive diagnostisk bildemateriale.

Dette læreverket er laget i samarbeid mellom OsloMet og Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet. Målet med prosjektet er å utvikle et læreverk i grunnleggende radiografi som kan brukes på tvers av radiografutdanningene i Norge.

Forkunnskaper

Grunnleggende kunnskaper om anatomi, fysiologi og sykdomslære.

Ansvarlig redaktør

Course Staff Image #1

Linn Bjerknes

Linn er lektor ved radiografutdanningen på OsloMet. Hun har vært ansvarlig for emnet grunnleggende radiografi i flere år, og har vært primus motor for utviklingen av dette læreverket sammen med Andrea.

Course Staff Image #2

Redaktør

Andrea Falk Lorentsen

Andrea underviser ved radiografutdanningen ved UiT i tillegg til jobben ved Universitetssykehuset i Tromsø, UNN. Hun er et arbeidsjern som brenner for faget og fagformidlingen.

Medieredaktør

Course Staff Image #1

Emma Vestli

Emma var tidligere leder for kunnskapsforvaltning ved universitetsbiblioteket på OsloMet. Hun hadde en stor portefølje som inkluderte det som da het Bokskapet, alle online-tidskriftene, ODA, og Fagarkivet. Altså en masse greier som få folk forstår seg på. Hun er utdannet medieviter og har flere års erfaring med utvikling av digitale læreverk.

Bidragsytere

Gabi Hurlen

Gabi er utdannet medieviter, og har jobbet ved OsloMetX (tidl. Bokskapet) så lenge det har eksistert. Stillingstittelen er seniorrådgiver, men Gabi synes det høres intetsigende ut. Da kaller hun seg heller videoprodusent eller innholdspodusent, kurssnekrer og kursholder.

Sara Gerhardsen Vikestad

Sara er utdannet lærer ved OsloMet, og studerer nå til Paramedic. Hun har en egen evne til å sy sammen video, tekst og oppgaver i kursene, slik at de fremstår mer helhetlige. Hun har jobbet med flere av OsloMetX sine store titler, som AFB og Patologi, og har gjennom årenes løp blitt en ekspert kurssnekrer.

Mark Stenersen

Mark er grafisk designer og videoprodusent i avdelingen Result, ved UiT. Han er produsent for filmene som er spilt inn i Tromsø, og han har laget de kule skjelett-vignettene som spiller før videoene i kurset.

Henning Nysted

Henning underviser ved radiografutdanningen på UiT.

Kari Gerhardsen Vikestad

Anita Reitan

Linda Hammerstrøm

Lisens

Dette læreverket er utgitt på Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det innebærer at du kan:

  • dele, kopiere, og distribuere og læreverket uavhengig av format
  • bearbeide/endre materialet

... så lenge du:

  • krediterer utgiver og opphavsmann, oppgir en lenke til lisensen og oppgir eventuelle revisjoner
  • ikke benytter materialet til kommersielle formål
  • videredistribuerer under samme lisens som originalen

Ved OsloMetX jobber vi med å utforme alle våre læreverk etter gjeldene retningslinjer for Universell Utforming, WCAG 2.1. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom semesteret. Det kan forekomme mangler, men disse er under utbedring. For spørsmål om universell utforming, ta kontakt med oslometx@oslomet.no.

radiografi radiograf røntgen hv helse

Enroll