Skip to main content

Hjerte- og lungefysiologi


OsloMetX

Hjerte-lungefysiologi

Dette læreverket spenner fra det helt grunnleggende til det mer avanserte. Målgruppen er helsefagstudenter på bachelor-, videreutdanning- og masternivå, samt medisinerstudenter. Kurset består av en seksjon som omhandler hjertet og sirkulasjonssystemet, en seksjon som omhandler lungene og respirasjonssystemet og en seksjon som presenterer noen sentrale undersøkelser og funksjonstester.

Samarbeidspartnere i dette prosjektet har vært Norsk fysioterapiforbund (NFF) og Universitetet i Tromsø (UiT).

Ansvarlig redaktør

Anne Langaas

Anne er prosjektleder og redaktør. Det er hun også for læreverket i Patologi for Fakultet for helsevitenskap ved OsloMet. Hun er førsteamanuensis ved institutt for fysioterapi.

Medieredaktør

Gabi Høium Hurlen

Gabi er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo. Stillingstittelen er seniorrådgiver, men Gabi synes det høres intetsigende ut. Da kaller hun seg heller videoprodusent eller innholdsprodusent, kurssnekrer og kursholder.

Fagansvarlig

Ole Magnus Filseth

Ole Magnus er klinikkoverlege ved Universitetssykehuset i Tromsø, og førsteamanuensis ved Universitetet i Tromsø. Han har vært med på NRK-serien 113, og flyr stadig rundt med ambulansehelikopter i Troms og på Svalbard.

Lisens

Dette læreverket er utgitt på Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det innebærer at du kan:

  • dele, kopiere, og distribuere og læreverket uavhengig av format
  • bearbeide/endre materialet

... så lenge du:

  • krediterer utgiver og opphavsmann, oppgir en lenke til lisensen og oppgir eventuelle revisjoner
  • ikke benytter materialet til kommersielle formål
  • videredistribuerer under samme lisens som originalen

Ved OsloMetX jobber vi med å utforme alle våre læreverk etter gjeldene retningslinjer for Universell Utforming, WCAG 2.1. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom semesteret. Det kan forekomme mangler, men disse er under utbedring. For spørsmål om universell utforming, ta kontakt med oslometx@oslomet.no.

hv helse hjerte lunge fysioterapi sykepleie medisin

Enroll