Skip to main content

Nett-lett læring


OsloMetX

Hold på hatten!

Denne nettkurs-boka er laget for undervisere og forelesere. Her får du tips og triks til hvordan du kan utnytte læringsplattformen du bruker, på en måte som funker for både deg og studentene dine.

Her lærer du hvordan du kan servere eller pakke inn andre sitt digitale innhold til egne studenter. På en måte som gjør at studentene spiser det. Handler det om deling? Egentlig ikke. Det handler om digtalt gjenbruk og det forutsetter deling. I tillegg handler det naturligvis om gøyale ting som GIFer og SnapChat-filter, og utfordrende ting som "kan jeg bruke den YouTube-videoen" og universell utfordring. Nei, vi mener utforming.

Redaktør og forfatter

Portrettbilde av redaktør og forfatter, Gabi Hurlen

Gabi Hurlen

Gabi har en mastergrad i medievitenskap fra UiO og har jobbet med e-læring og denne platformen du nå er på siden 2014. Hun synes stillingstittelen seniorrådgiver er intetsigende, og kaller seg heller videoprodusent, kurssnekrer og kursholder.

Redaksjonsmedlemmer

Portrettbilde av Maria Fyhn

Maria Fyhn

Maria er universitetsbibliotekar og jobber i tillegg med kommunikasjon og samlingsutvikling. Hun har vært Gabis sparringspartner og med jevne mellomrom lagt ned veto når språket har blitt for fargerikt eller fagspesisfikt. Maria sier selv at hun er nerdete, og at det derfor bærer mer tyngde når hun kaller Gabi for en nerd.

Course Staff Image #2

Andreas Hurlen Kristiansen

Andreas går informatikk og mediefag på videregående og hospiterer ved OsloMetX. Han har laget alt fra digitale snakkebobler til digital konfetti som du får se her. Han har også bidratt med videoredigering og sagt klart og tydelig fra når Gabi har blitt for "cringe".

Lisens

Dette læreverket er utgitt på Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det innebærer at du kan:

  • dele, kopiere, og distribuere og læreverket uavhengig av format
  • bearbeide/endre materialet

... så lenge du:

  • krediterer utgiver og ansvarlig redaktør
  • ikke benytter materialet til kommersielle formål
  • videredistribuerer under samme lisens som originalen

Ved OsloMetX jobber vi med å utforme alle våre læreverk etter gjeldene retningslinjer for Universell Utforming, WCAG 2.1. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom semesteret. Det kan forekomme mangler, men disse er under utbedring. For spørsmål om universell utforming, ta kontakt med oslometx@oslomet.no.

uh underviser lærer uhped ped nettorikk klarspråk oslometx

Enroll