Skip to main content

PISA


OsloMetX

    PISA (9. utgave, 2024)

    PISA står for presentasjon, interaktivitet, samhandling og analyse. Dette er arbeidsmodellen for utviklingen av helhetlige kurs og læreverk på OsloMetX.

    Det digitale læreverket du finner her kan hvem som helst benytte seg av. Læreverket er også en del av et formalisert kurs i regi av OsloMet-Akademiet. Det kan du lese mer om på OsloMetX sine nettsider.

    Hva lærer du om i dette nettkuret?

    • Læringsdesign og publiseringsstandarder
    • Videoteknikk, illustrasjoner, og det å formidle fagstoff på nett
    • Interaktive oppgaver og gamification
    • Hvordan du kan gjennomføre blandet og omvendt undervisning
    • Læringsanalyse
    • Forkunnskaper

      Kurset krever ingen forkunnskaper, men vi anbefaler på det sterkeste å gå gjennom Nett-lett Læring som du også finner her på OsloMetX. Nett-lett læring er SnapChat-versjonen. PISA-kurset er fjernsynsdokumentaren.

      Redaktører

      Kari Gerhardsen Vikestad

      Kari er utdannet radiograf med mastergrader i henholdsvis helsevitenskap og helseledelse. Hun jobber som studieleder ved radiografutdanningen ved OsloMet. Kari var med på å utvikle PISA-modellen og har vært involvert i OsloMetX så lenge det har eksistert.

      Gabi Høium Hurlen

      Gabi er medieviter, og har master i medievitenskap fra UiO. Hun har vært med på utviklingen av PISA-modellen og har jobbet med OsloMetX så lenge det har eksistert. Stillingstittelen er seniorrådgiver, men Gabi synes det høres intetsigende ut. Da kaller hun seg heller videoprodusent eller innholdspodusent, kurssnekrer og kursholder.

      Medforfatter

      Aslak Ormestad

      Aslak Ormestad

      Aslak jobber 50% ved OsloMetX og 50% i Medieseksjonen. Han er videoprodusent og har en master i digitalt læringsdesign fra OsloMet. Han er lærer "i bånn" og har årelang erfaring med å få fagansatte til å prestere godt på film.

      Legacy-forfattere

      Ingebjørg Sæbø

      Ingebjørg jobbet med OsloMetX i halvannet år, og rakk å gjøre mye på den tiden. Med bakgrunn som forlagsredaktør i GAN Aschehoug ble hun essensiel i utformingen av OsloMetX's publiseringsstandarder. Ingebjørg har master i digitalt læringsdesign fra OsloMet.

      Helge Høivik

      Helge Høivik er dosent i digital dokumentalisme og e-læring. Før han pensjonerte seg startet han opp og gikk i bresjen for 2 prosjekter som aldri slutter, nemlig PISA-kruset og Bokskapet (nå OsloMetX). Det var Helge som dro i gang utviklingen av PISA-modellen.

      Sara Helene Holtaas

      Sara jobbet i HR-avdelingen. Hun var en kløpper på å lage kurs for ansatte, i tillegg til å organisere de. Sara har levert både video og annet innhold til PISA-kursets 3. og 4. revisjon.

      Emma Vestli

      Emma jobber på Høgskolen i Innlandet, og var tidligere leder for kunnskapsforvaltning ved universitetsbiblioteket på OsloMet. Emma er utdannet medieviter og har flere års erfaring med utvikling av digitale læreverk.

      Lisens

      Dette læreverket er utgitt på Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det innebærer at du kan:

      • dele, kopiere, og distribuere og læreverket uavhengig av format
      • bearbeide/endre materialet

      ... så lenge du:

      • krediterer utgiver og opphavsmann, oppgir en lenke til lisensen og oppgir eventuelle revisjoner
      • ikke benytter materialet til kommersielle formål
      • videredistribuerer under samme lisens som originalen

      Ved OsloMetX jobber vi med å utforme alle våre læreverk etter gjeldene retningslinjer for Universell Utforming, WCAG 2.1. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom semesteret. Det kan forekomme mangler, men disse er under utbedring. For spørsmål om universell utforming, ta kontakt med oslometx@oslomet.no.

      pisa pisamodellen transformasjon digitalisering læreverk nettkurs gamification h5p

Enroll